Verse pasta, iets wat ik voorheen absoluut nooit van mijn leven gedaan zou hebben. Met mijn Kitchenaid is het zó eenvoudig, dat ik zelfs twijfel om ooit nog 'pakjespasta' aan te schaffen, als mijn voorraad op is.
De eerste keer wilde ik spaghetti maken met de roller, maar ik had de handleiding niet gelezen en de verkeerde stand gekozen van de kitchenaid. Gevolg: het machinetje zat verstopt, en ik maakte dan maar tagliatelle.
Ook lekker met de spaghettisaus die ik daarnet deelde, maar toch niet hetzelfde als met echte spaghetti.
Ondertussen maakte ik al een keertje verse lasagne en verse tagliatelle. Overmorgen staat er verse spaghetti (poging 2 dus 😉 ) op het menu.
Ik kocht ook een droogrek voor mijn pasta aan. Ook hier nam ik het merk Kitchenaid.
Hieronder het standaardrecept voor verse pasta, gemaakt in de Kitchenaid.
- 300 gr bloem voor pasta.
- 1 tl zout
- 3 eieren, licht geklutst
- 30 ml olijfolie
- extra bloem
Meng de 300 gr bloem, zout, eieren en olijfolie extra vergine in de mengkom. Plaats de platte menghaak, zet de stand op 2 en laat de mixer draaien tot alles net gemengd is. Vervang de menghaak nu voor de deeghaak en laat de mixer een minuut of 3 draaien op stand 1.
Pak het daarna in vershoudfolie en laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten. Daarna snijd je het in 4 delen en ben je klaar voor het rollen van je pastavellen.
Daarna uitrollen en snijden volgens wens.
Reacties
Een reactie posten