Een eenvoudig, maar super lekkere spaghettisaus!
Het is een recept dat mijn mama altijd maakte en toen ik ging alleen wonen nam ik haar receptje over. Ik maak altijd een grote voorraad spaghettisaus om in te vriezen. Dan hebben we snel een lekkere spaghetti op tafel getoverd tijdens de werkweken!
Het is een recept dat mijn mama altijd maakte en toen ik ging alleen wonen nam ik haar receptje over. Ik maak altijd een grote voorraad spaghettisaus om in te vriezen. Dan hebben we snel een lekkere spaghetti op tafel getoverd tijdens de werkweken!
Ingrediënten:
- 1kg gehakt
- 1 kg wortelen
- 2 ajuinen
- 4 stalen prei
- 3 paprika’s
- 500 gram champignongs
- Peper en zout
- Laurier en tijm
- 2 blikken gepelde tomaten in stukjes
- 2 potjes tomatenpuree
- 1dl water met een lepel groentenbouillon
Bereiden:
- Snij alle groentjes in kleine blokjes.
- Bak het gehakt in een lepel of 2 boter
- Alle gesneden groentjes toevoegen, onder het gehakt draaien en laten stoven.
- Kruiden met peper, zout, laulier en tijm
- Blikken gepelde tomaten en tomatenpuree toevoegen
- 1dl water met groentenbouillon erin
- Saus een 40-tal minuten laten pruttelen zonder deksel, tot ze genoeg is.
Reacties
Een reactie posten