Pasta-salamischotel met mozerella

Mijn vriend is een enorm grote fan van verschillende soorten pasta. Hij zou gerust elke dag pasta kunnen eten.
Eén van de favorieten is een pasta salamischotel met een eenvoudig klaar te maken saus.
De saus maak ik meestal de dag op voorhand, omdat ze dan nog beter smaakt.

Het recept voor de saus vind je hier, net als de verdere samenstelling van de salamischotel.

Dit is het recept voor de saus. Dit is voor 3 personen.

Om de schotel af te werken heb je nog de volgende ingrediënten nodig: 
* 1 bol mozzarella
* de andere helft salami
* geraspte kaas
* pasta: wij nemen meestal strikjes, maar iets anders kan zeker ook

Wanneer je de schotel gaat samenstellen, doe je dat als volgt:

* Kook pasta gaar.
* Meng de pasta door de saus en doe in een ovenschotel.
* Snij de rest van de worst salami in fijne schijfjes en leg bovenop de pasta.
* Snijd een bol mozzarella in schijfjes en leg op de schotel, geschrankt met de schijfjes salami.
* Voeg nog wat geraspte kaas toe aan de schotel.
* Verwarm de oven op 220° en zet in de oven voor 20 minuten.


Print Friendly and PDF

Reacties