Wat is er beter dan suikerbroodje op zondagmorgen? Dat in combinatie met een beetje boerenboter en een warme chocomelk. Zalig toch?
Het kan nog beter. Zélf een suikerbroodje bakken, zodat je huis zich ook vult met de heerlijke aroma's van versgebakken brood!
Eenvoudig te maken, en het smaakt nog zo lekker! Ik gebruik een mix 'Brioche brood' van Delhaize. Ik gebruikte deels het recept van op de zak, maar voegde er nog suiker aan toe.
Het broodje bakte ik de avond voordien, ik liet het afkoelen en stopte het daarna in een broodzak, een plastiek zak en de brooddoos. Het brood was zelfs na 3 dagen nog lekker!
Ingrediënten:
- 500 gram brioche brood mix
- 250ml water
- 70 gram boter
- 100 gram suikerparels
Bereiden:
- Kneden in de Kitchenaid op stand 2
- 40 minuten rijzen onder plastiek of handdoek.
- Plat duwen, de helft van de suikerparels op deeg leggen en er zachtjes induwen.
- 3 keer dubbel plooien, daarna nog eens plat duwen.
- Opnieuw suikerparels op deeg leggen en erin duwen. Daarna 3 keer dubbel plooien.
- Vormen en in bakvorm leggen.
- 30 minuten rijzen in oven die op 50° verwarmd had.
- Eventueel insnijden en nog wat suikerparels aanbrengen bovenaan. (misschien insmeren met eigeel voor de glans?)
- een half uur bakken op 220°
Reacties
Een reactie posten