Lasagnette (receptje gebaseerd op recept van Uitpaulineskeuken)

Dit is een receptje dat ik zag passeren op de Instagram van Uitpaulineskeuken.
Aangezien ik toch verse lasagne ging maken die dag, veranderde ik de plannen ietsje. Ik ging aan de slag met haar recept.
Ik had geen courgette in huis en paste hier en daar de hoeveelheden aan.

Hieronder mijn aangepaste recept. Via deze link kom je op het originele recept terecht.


Lasagnette

Ingrediƫnten voor 4 personen
  • 400 gr rundergehakt
  • 2 grote wortels
  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml passata
  • 300 gr lasagnebladen (vers gemaakte)
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 2 tl oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het
1.   Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een ovenbestendige pan in iets olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak dit rondom aan.
2.   Snijd de wortel en de paprika in kleine blokjes en bak deze mee.
3.   Voeg de passata toe en breng de saus op smaak met peper, zout en oregano.
4.   Breek de lasagnebladen in stukjes en voeg ze bij de saus. Roer dit gedurende 10 minuten om. Blijf goed roeren zodat de lasagne niet aan elkaar plakt. Wordt de saus te droog, voeg dan een klein scheutje water toe.
5.   Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit samen met de geraspte kaas over de lasagnette.
6.   Plaats de pan nog 5 – 10 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
Print Friendly and PDF

Reacties