Dit is een
receptje dat ik zag passeren op de Instagram van Uitpaulineskeuken.
Aangezien ik toch verse lasagne ging
maken die dag, veranderde ik de plannen ietsje. Ik ging aan de slag met haar
recept.
Ik had geen courgette in huis en paste
hier en daar de hoeveelheden aan.
Hieronder mijn aangepaste recept. Via deze link kom je op het originele recept terecht.
Lasagnette
Ingrediƫnten voor 4 personen
- 400 gr rundergehakt
- 2 grote wortels
- 2 rode
paprika's
- 1 ui
- 2 teentjes
knoflook
- 500 ml
passata
- 300 gr
lasagnebladen (vers gemaakte)
- 50 gr
geraspte kaas
- 1 bol
mozzarella
- 2 tl oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo
maak je het
1.
Pel en snipper de ui en hak de
knoflook fijn. Fruit dit aan in een ovenbestendige pan in iets olijfolie. Voeg
het gehakt toe en bak dit rondom aan.
2.
Snijd de wortel en de paprika in
kleine blokjes en bak deze mee.
3.
Voeg de passata toe en breng de saus
op smaak met peper, zout en oregano.
4.
Breek de lasagnebladen in stukjes en
voeg ze bij de saus. Roer dit gedurende 10 minuten om. Blijf goed roeren zodat
de lasagne niet aan elkaar plakt. Wordt de saus te droog, voeg dan een klein
scheutje water toe.
5.
Scheur de mozzarella in stukken en
verdeel dit samen met de geraspte kaas over de lasagnette.
6.
Plaats de pan nog 5 – 10 minuten in de
oven totdat de kaas gesmolten is.
Reacties
Een reactie posten