's Morgens een bakje Griekse yoghurt of Skyr met wat fruit, deze chocogranola en wat extra zadenmengeling. Heerlijk!
Fantastisch om de dag zo te beginnen.
Deze granola maak je in de oven. Hij ruikt hééérlijk en blijft in een afgesloten pot lang goed (zeker een maand), maar de vraag is of hij zo lang zal meegaan?
Ingrediënten:
- 140 gram havermoutvlokken (grof)
- 60 gram hazelnoten (in grove stukken gehakt)
- zaden/pittenmengeling naar keuze
- 2 el kokosolie
- 80 gram donkere chocolade (70%)
- 1 el whey choco
- ahornsiroop
Bereiding:
- Verwarm de oven op 150 graden.
- Smelt de kokosolie in een pan, voeg de ahornsiroop, whey choco toe en roer tot alles mooi gemengd is.
- Doe de havermout, samen met de hazelnoten en de zaden of pitten in één kom. Overgiet met het mengsel van de kokosolie.
- Bekleef een ovenplaat met een vel bakpapier en spreid het mengsel over de plaat uit. Verdeel gelijkmatig.
- Zet in de oven voor 20 minuten, vergeet niet op tijd even om te roeren.
- Haal uit de oven, doe onmiddellijk in een kom en doe er 60 gram chocolade in stukken bij. Meng door tot alle chocolade gesmolten is en aan de havermout en noten kleeft.
- Strooi opnieuw open op een bakplaat en laat afkoelen.
- Nadien kun je nog kleine stukjes chocolade toevoegen (de overige 20 gram)
- Bewaren doe je in een glazen pot.
Reacties
Een reactie posten