American cookies

Je kent het vast wel. In deze tijden naar de koekjeskast lopen en niets lekkers meer zien...
Aangezien je enkel essentiële verplaatsingen mag doen, kun je niet achter één pakje koeken gaan.

Dan maar zelf aan het bakken! Ik maakte American cookies. En ze zijn heerlijk!



Ingrediënten voor 16 grote koekjes:
  • 130 gram boter op kamertemperatuur
  • 190 gram bruine suiker
  • 1 vanillestok
  • 1 ei
  • 1 el melk
  • 220 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 gram pure chocolade, in stukjes gehakt

Bereiding:

  1. Doe de boter in stukjes in de mengkom, voeg de suiker toe. Meng goed door elkaar.
  2. Voeg de vanillestuk en het ei toe. Roer de melk er door.
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder bij het mengsel en meng onder het beslag.
  4. Voeg de stukjes chocolade toe.
  5. Verwarm de oven op 180°, schep 1 eetlepel deeg op een bakplaat. Laat voldoende afstand tussen de koekjes.
  6. Bak de koekjes 20 minuten. Laat afkoelen op een rooster.

Print Friendly and PDF

Reacties